Remembrance Day.

Idag er Remembrance Day, en ganske stor dag i England hvor man hedrer de falne i krig. Her til lands blir det på dagen, og i ukene før, bært en liten " poppy" blomst på jakken eller hva enn antrekket ditt for denne dager er. Opprinnelig var Remembrance Day forbundet med første verdenskrig, men i seinere tid er Remembrance "poppyen" blitt et symbol for alle falne i krig. Idag har mange vært tenkt på, men det er en spesiell blomst eg har tenkt litt ekstra på. Papsipapp. Eg vet ikke om en mann som har mer kunnskap om andre verdenskrig, og som ikke har deltatt selv, enn pappa. Pappa er vel den som har lært meg mest om krigen, og han danker ut alle skolebøker eg noen gang har hatt. Alle historiene om bestefar, og alle andre han kjenner til. Helt siden eg var liten har eg hørt krigshistorier, og han har alltid vert flink å fortelle om gamledager. På en måte føles det som om eg kjenner mennesker eg aldri har møtt, og bestefar lever på en måte i meg gjennom pappa. Det er lett å se at dette er en interesse av stor grad og viktighet og et felt som ligger pappas hjerte veldig nærme.

Eg har pappaen min enda, så heldig var han ikke selv. Derfor gir eg både pappa og bestefar en ekstra tanke idag, for ved å ha denne fantastiske mannen til min pappa, så vet eg med sikkerhet at mannen som oppdrog han var like fantastiske selv. Derfor hedrer ikke eg bare de falne idag, men også dem som kom utav krigen med livet i behold, og litt ekstra mannen som gjorde at nettopp du pappa ble min pappa.

Pappa, mitt leksikon, eg elsker deg. Idag, på farsdagen din igår, og alle andre dager mest av alt. Takk for at du er min pappa og beriker livet mitt på alle mulige måter du kan. #remembranceday #hjerte #pappa #bestefar #november #2013 #fjellfestning #andreverdenskrig #england

6 kommentarer

Mams

12.11.2013 kl.07:32

Det var fine ord Hanne :-)

Du vet at din far ikke er noe datamann, men jeg skal hente det frem og la han lese det når jeg kommer hjem fra jobb.

Klem fra mams <3

Hanne

12.11.2013 kl.10:00

Mams: Nei, han er ingen datamann, så ingen iPad på han til jul. En krigsbok faller vel mer i smak kan eg tenke meg. Hehe. Klem tilbake <3

Torstein

12.11.2013 kl.16:16

Såg United spelte med ein sånn der blomst på drakta og 1 minutts stillhet i helga. E nok da samma da.

Ja han Oddvar har no kunnskap øve alle andre på da temae der asso.

Hanne

12.11.2013 kl.19:10

Torstein: Det er nok det samme det ja. Han ja. Levende leksikon utav en annen dimensjon!

20.11.2013 kl.00:44

Den beste <3

Hanne

20.11.2013 kl.12:16

Anonym: Noensinne og i hele evigheten <3

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits