The Big Knit

Endelig! Etter ørtenvis av timer på reisefot og flyplass, av diverse grunner man kan ta seinere, satt man til slutt på flyet retning Oslo Gardermoen. Siden kroppen trengte nytt påfyll av energi etter ei evigvarende natt hadde eg vært innom Boots på vei til gate 16 og kjøpt meg frokost/lunsj/brunsj. Boots har slike fine avtaler kalt "Meal Deal" ; sandwich/wraps + snack pack + drink = £3.79 or less.
Som den mest ubesluttsomme personen som vandrer på denne kloden, er det en god ting eg hadde god tid til flyet. Idet eg endelig hadde fått bestemt meg, etter å ha glana hyllene på kryss og tvers i 10min, at eg ville ha kyllingsandwich og mango&melon snack pack, fant eg denne lille karen i drikkehylla.
 


Kan en drikkeflaske bli søtere? Neppe. Uten å tenke spesielt mye over hvorfor den hadde lue, annet enn at det er vintertid i vente og at det var en moro ting å gjøre, ble den siste innskuddet på meal dealen min. Det var først da eg ankom Oslo at nysgjerrigheten tok meg og dette ble googlet. Det viste seg da at smoothieluene er en kampanje for Age UK. Eg fikk sjokk da tallene kom flagrende rett i fleisen på meg; 24.000 eldre mennesker dør hver vinter grunnet kulden i Storbritannia. Det er som om 2/3 av øya eg vokste opp på skulle dø ut. Age UK jobber blant annet for å forhindre dette og hjelpe eldre mennesker gjennom vinteren.

Alle luene er håndlagede og de pryder toppen av 1million smoothieflasker rundtom i Storbritannia i hele november. Hvordan i alle dager eg ikke har fått med meg dette før eg reiser til Norge med retur 3.desember, må gudene vite. Om de fremdeles er der når eg kommer tilbake, skal hvertfall hylla i butikken tømmes. For hver flaske man kjøper donerer Innocent 25p til Age UK. Så eg oppfordrer alle som befinner seg over dammen i disse dager å kjøpe seg en søt hatt. Selvom sannsynligheten for at den passer deg er minimal, er sannsynligheten for at en eldre dame/mann får en lue som passer seg ved din hjelp. Skulle du ikke befinne deg i Storbritannia for øyeblikket, slik som meg, kan du likevel være til hjelp. Du kan hjelpe fra stranda på Bahamas, fra toppen av Empire state Building, på skiferie i Alpene, hvor enn i verden du befinner deg. Alt du trenger å gjøre er å gå inn på nettsiden deres og designe en hatt. For hver hatt du designer gis det 10p til Age UK.

Du kan lese mer om The Big Knit og hjelpe å samle inn penger her: http://thebigknit.co.uk


#ageuk #thebigknit #charity #hats #knitting #strikking #england #innocent #smoothie #veldedighet #november #2013

2 kommentarer

Mams

23.11.2013 kl.16:48

Flott innlegg, om mye til ettertanke :-) Den luen gir meg noen ideer :-) Som den strikker jeg er :-)

Mams

Hanne

23.11.2013 kl.16:51

Mams: Ja du får sette deg ned med rokken og spinne ull og lage noen miniatyr hatter! Eller andre ting som måtte falle deg inn :)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits