Stakk en tur til Kina og feira nyttår.

Da var vi godt inne i det nye året. Igjen. Om eg ikke stakk hele veien til Kina, stakk eg hvertfall og tilbragte helga i Chinatown. Heldigvis ble denne feiringa sjukdomsfri, selvom eg feira meg til sjukdom igjen. Starten av hesteåret ble nok den samme som starten på vår ordinære nyttårsfeiring, fylt med apotekvarer, snørr og snytepapir. Noen opplevelser er verdt å bli sjuk for, denne helga var slik. Bord på Opium Cocktail & Dim Sum Parlour var booket for lørdagskvelden, og siden ingen av oss som var der egentlig kjenner noen, ble det som en over vellykka blind date. I desperat forsøk på å snu lykka i livet 2014 sålangt hadde bragt meg, slo eg på stortromma og gikk for drinken "New Life". Om ikke den ga meg et nytt liv, var den hvertall verdt sine £11.50. Dim Sum er en samling av dampede eller stekte dumplings med forskjellig innhold og betyr visst opprinnelig "touch the heart". Opium tilbyr derfor ikke hovedretter, kun småretter i form av dumplings i forskjellige varianter som "toucher" hjertet. Verdt å nevne er også at baren ser ut som et gammelt kinesisk apotek og alle drinker blir servert fra medisinflasker. Fancy sted med andre ord og absolutt verdt en visitt om man skulle befinne seg i London.
 


Søndag morgen våknet eg med et noe uvanlig fjes ved min side. Senk skuldrene mamma, det var bare Nicole. Etter å ha dratt oss i senga til absolutt siste minutt før vi måtte dra, pakka vi oss inn som polfarere og stakk snuten utfor døra. Vi ankom Chinatown i morgensola, traska rundt og glana, og kjøpte oss Pocky sticks med jordbærsmak til frokost i ei sjappe på et hjørne mens vi venta på at paraden skulle begynne. Antageligvis var vi ganske tidlig ute tenkte vi for det stod enda mange folk å satte opp bodene sine, restaurantene satte opp matboder, og generelt var det ganske lite liv og folk i gatene. Vi fant jo ut seinere at vi var ikke så veldig tidlig likevel, ikke for sein heller, vi var bare ikke i tide på riktig sted. Tross feilplasseringa fikk vi likevel med oss paraden, vi slapp bare å gå i den. Det var gjerne like greit, da vi fant oss plasser på fortauet og bare kunne stå og beundre alle disse vakre kreaturene som kom forbi oss. Et fargesprak uten like av nasjonaldrakter, timannsdrager og de søteste barna på jord utkledd som kinesiske keisere.

Når eg kom heim pakka eg ut posen eg hadde bært på hele dagen, som sakte men sikkert hadde fylt seg opp med ting man fikk utlevert på gata. Mangfoldige røde konvolutter med premier inni ble utlevert, og i mine var eg så heldig å finne to rabattkuponger på Kikkoman soyasaus, til en samlet verdi av £1. I ekstase og håp om noen kloke ord, åpnet eg fortune cookie´en min som eg hadde venta på å åpne hele dagen, til min store skuffelse at lappen inni inneholdt bare adressen til casinoet som delte dem ut. Om dette skulle forestille en eller annen form for morsom reklame, kunne de no i det minste tatt seg bryet med å fortelle deg at du hadde gode vinnersjanser om du stakk innom for en russisk rullett eller noen kortspill. Som trøst lekte eg meg heller med papirbrettedragen som eg hadde kjøpt i Chinatown tidligere på dagen, til vi sovnet begge to, side om side, klokken 4 en søndags ettermiddag.
 #opium #dimsum #kina #london #chinatown #parade #hestensår #nyttår #kinesisknyttår #england #visitlondon #visitengland

4 kommentarer

Mams

13.02.2014 kl.07:41

Fint innlegg og mange fine bilder :-))

Hanne

13.02.2014 kl.09:02

Mams: :)

Serina

13.02.2014 kl.11:37

Se på dere to. Det ser så riktig ut at dere skal finne på ablegøyer sammen i London. Enjoy!

Hanne

13.02.2014 kl.14:41

Serina: Det er ganske så riktig ja Serina! Kom over så ablegøyer vi alle mann!

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits