Fuglereirkake 


Kake

150 g smelta smør
7.25 dl kefirmelk
6 dl sukker
1 ss natron
6-8 ss O´boy/kakao (eg brukte kakao, 7 ss)
10 dl hvetemel

Smørekrem

300 g melis
300g smelta smør
14-16 ss Oboy/kakao (eg brukte kakao, 16ss)
6 ts vaniljesukker
litt kaffi
Evt pynt til kaka (eg brukte en pakke Cadbury Mini Eggs og julefuglen til mamma som dekorasjon) Bland alle ingrediensene til kaka i en bolle. Har du kjøkkenmaskin, bruk gjerne den.

Siden eg hadde manko på kakeformer, ble eg nødt å steke kaka i en langpanne og skjære den ut etterpå. Hvordan man velger å steke den, er helt opp til deg selv. Har du to mindre runde kakeformer kan du jo steke i dem istedet for å slippe å utskjæringen.

Kaka stekes på 200 grader på nederste rille i ovnen i ca 20-30 min. Stikk en spisepinne eller noe annet i kaka for å sjekke om den er gjennomstekt.

Bland sammen alle ingrediensene til smørekremen. Eg anbefaler å bruke kjøkkenmaskin til dette, da kremen krever mye røring for å få den optimale konsistens. Syns du smørekremen blir for tynn kan du ha i litt mer melis. Merk deg at det kan ta litt tid i kjøkkenmaskinen før kremen har optimal konsistens, gå derfor ikke bananas med melisen med det første.

Når kaka er avkjølt og du er klar for å pynte skal du ha to runde kakedeler, enten skjært ut fra langpanne eller to separate kaker fra form. Skjær et hull etter ønsket str i den ene av kakesirklene. Den andre sirkelen smører du med smørekrem, før du setter sirkelen som no har et hull på toppen. Smør hele kaka med smørekrem og sett den i kjøleskapet til kremen har fått en hardere konsistens.

Før du lager strimlene til reiret, jevner du ut smørekremen på kaka. Til reirstrimlene bruker du en sprøytepose og en tipp som ikke har mønster. Str på tippen velger du selv, alt etter hvor store strimler du ønsker. Sprøyt strimlene i tilfeldig retning til hele kaka er dekket. Deretter legger du eggene i midten og setter fuglen på, om du også har rota i mammas juledekorasjoner.

Personlig syns eg kaka smaker best rett ut av kjøleskapet, og gjerne etter å ha stått en dag eller to. Anbefaler da evt å ikke pynte kaka før dagen den skal brukes.#fuglereirkake #fuglereir #kake #påske #baking #oppskrift #påskeegg #cadbury #kjøkken #cake #bird #birdcake #recipe #minieggs #egg #easter #eastercake #birdnest #nest #birdnestcake

Én kommentar

Psyisksykjente

05.04.2015 kl.20:58

Veldig fin blogg! Ta gjerne en titt innom min.

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits