8 Des ♥ Kjersti. Tonny.

Kjersti og Tonny. Guri, hvor begynner man? Disse to personene er så viktig i livet mitt, at det skremmer meg. Kjersti har alltid vært i livet mitt da ho er søstera mi, men ikke mindre viktig av den grunn. Tonny kom inn i livet mitt like før eg ble tenåring. Første gang eg møtte Tonny var da eg kom hjem fra hytta en sommer og tok en knockout på han i Tekken 3 på Playstation. Siden den gang har eg håpa at han aldri forsvinner fra livet mitt. Eg husker godt en fest eg var på hos Kjersti og Tonny der det oppstod en liten krangel mellom de, og som det nervevraket av en overemosjonell sjel eg er, fikk eg helt panikk for at de skulle gå fra hverandre, og gråt og gråt. Såklart var dette bare en liten bagatell og diskusjon, og Kjersti kunne heldigvis forsikre meg om at det ikke kom til å resultere i noe brudd. Eg blir ekstremt fort knytta til folk, og det skal ikke mye til før eg blir redd for å miste de. Selv tåler eg krangler og konfrontasjoner veldig dårlig, og reagerer antageligvis ekstremt mye mer enn eg hadde trengt i de aller fleste tilfellene.

Når de blir snakket om å reagere ekstremt er det jo verdt å hente frem en liten historie fra eg var liten, da Kjersti skulle hjelpe meg å bli klar for skolen. Snekkerbuksa mi hadde eg kjær, eg nekta å gå i noe annet. Denne morgenen var den våt etter å ha blitt vaska, og Kjersti ble nødt å hive den i tørketrommelen. Det er ikke mange 13åringer som vet hvordan man håndterer en tørketrommel, inkludert Kjersti. Kjersti krympa buksa mi så til de grader at det ble en kortebukse og ho angrer nok den dag idag på i det hele tatt å ha gjort et forsøk på å få den tørr i tide. Eg var hysterisk. Eg er meget imponert om ho og pappa greide å få meg på skolen i tide. Husmor Kjersti fikk svi fra meg mange ganger. Glemmer aldri den dagen da ho skulle lage brun saus til middag, det smakte hvetemel og lite annet. Det skal sies at Kjersti idag er en fantastisk kokk, og har gjort godt av å ha meg som prøvekanin for sine sauser, men den dagen hadde eg lite tro på hennes kokkekunster.

Kjersti introduserte meg for MacGyver, men eg er neimen ikke sikker enda på om eg skal takke for det eller ei. Eg hadde det hvertfall kjekt da ho passa meg, følte meg superstor og voksen som fikk se noe så actionfylt på tv en lørdagskveld, selvom vi begge gikk og la oss i mamma og pappas seng etterpå. Kjersti var personen som introduserte meg for Maaruds Holiday dipp også, en pest som spredte seg i Norge på lik linje med svartedauden i sin tid. En kveld bestemor passet oss, fant eg Kjersti på kjøkkenet, rørende rundt i en rømmeboks. Boksen inneholdt såklart rømme, og en pose kryddermix. Eg fikk en smakebit, og gikk rett på badet og vaska kjeften etterpå. På den tida var du dårlig på å introdusere meg for mat, da eg var verdens mest kresne person. Eg har vært prøvekaninen din når det kommer til mange ting, også det å være storesøster, men en ting er sikkert, der briljerer du. Har alltid gjort, og vil alltid gjøre.

Tonny er den morsomste eg vet om. Absolutt ikke noe problem å sanke hjertesmil derfra. Om du ikke ler i Tonny sitt selskap, har du enten sjukt dårlig humor, eller ikke humor i det hele tatt. At eg faktisk kan være deprimert med en så morsom og sprudlende person i livet mitt, er meg et mysterium. Det fineste med Tonny, er at det er så åpenlyst at han beriker Kjerstis liv. Man kan se at Kjersti har det godt med Tonny, og det er noe eg setter stor pris på som Kjerstis søster. Eg har aldri vært i tvil om at de utgjør et fantastisk par, og er ment for hverandre.

Kjersti og Tonny kom og bodde på bondegården noen måneder mens de var på utkikk etter nytt bosted. For de var antageligvis dette lite kult og noe de helst ville vært foruten, for meg var det dritkult, og hadde eg kunnet skutt opp fyrverkeri for å feire, hadde eg antageligvis gjort det. Å få Kjersti hjem igjen, og Tonny med på flyttelasset, var eg svært fornøyd med. Eg hang nok på de som en klegg, og ga de sikkert ikke veldig mye privattid, noe som helt sikkert ikke gjorde situasjonen deres noe bedre.

Da de fant seg ny leilighet, var de flinke å invitere meg på besøk, både på dagtid og kveldstid, og overnattingsbesøk. Mange middager ble laget her, og mange filmer sett. Eg husker spesielt godt en overnatting, da tror eg at eg var de nesten en uke. Eg bodde på stua på en campingseng, og Kjersti bodde der med meg. Det samme gjorde alle Big Brother beboerne, da Kjersti og Tonny abbonerte på Big Brother TV, som vanligvis stod på hele natta. Når eg tenker over det no, kan det ikke ha vært lett for Tonny heller at Kjersti hadde en søster som meg. Ikke nødvendigvis følelsesmessig, men fordi eg krevde så sjukt mye av Kjersti. Eg krevde aldri noe bevisst, men Kjersti har alltid hatt armene åpne og strekt de ut når eg har trengt, det samme har Tonny, og på dette tidspunktet i livet, trengte eg ekstremt mye omsorg og oppmerksomhet. 

Kjersti og Tonny har alltid tatt vare på meg. De har vært flink å ha meg med på ting, og når de har hatt fester, har eg fått lov å være med, selv da eg ikke var mer enn 15år gammel. Eg skjønner godt om det ikke var kult å ha meg der, og spesielt for Tonny, som måtte ha kjærestens søster hengende rundt hele tiden. Det har også vært fester der eg har vært så ustabil, lei meg og hysterisk at Kjersti har måttet bruke hele kvelden på å trøste meg. Likevel ble eg invitert gang på gang, og om eg noen gang har skapt problemer dere imellom, beklager eg på det dypeste. Eg er dere begge evig takknemlig for tålmodigheten dere har hatt, og kjærligheten dere har gitt meg, for eg vet at eg har påført dere smerte og ubehag uttallige ganger. Det er vanskelig å sette ord på, eller hente frem spesielle hendelser, for å få frem hvor flotte dere er. Det er deres tilstedeværelse i hverdagen min som utgjør en enorm forskjell, ikke nødvendigvis noe spesifikt. Det er deres tilstedeværelse i livet mitt, som gjorde det mulig å holde ut så mange smertefulle år, og at eg enda holder ut.

Firlabbede Kiki ble introdusert for familien, en katt som Tonny hadde observert i ukesvis vandrende utenfor jobben hans. Kiki sitt urbane og tøffe byliv som start på et av kattelivene hennes, hadde satt sine spor. Kiki var en nervøs katt veldig lenge, og det tok lang tid før ho slo seg til ro. Sommeren kom, og det ble tid for ferier. Kjersti og Tonny skulle til syden, og Kiki skulle feriere på bondegården i 14 dager. Dette var også dagen da eg bytta soverom. Eg flytta inn på Kjersti sitt gamle rom, slik at eg hadde dobbelseng, og Kiki kunne sove med meg. Kiki flytta aldri fra bondegården, og eg flytta aldri fra Kjersti sitt gamle rom. Den dag idag, dog etter litt forandring i designet, bor eg på Kjersti sitt gamle rom når eg besøker bondegården.

Ting har forandret seg siden den tid, Kjersti og Tonny har nok en gang gått fra to til tre familiemedlemmer, men denne gangen med en som starta på fire labber, men no går på to. Da Kjersti fortalte meg at ho var gravid befant eg meg også i England. Eg var og assisterte Ashley, og eg satt i bilen på vei tilbake til hotellet da tlf min ringte. Det var så sjukt vanskelig og ikke kunne fortelle det til noen, dele gleden min med alle rundt meg. Eg var så glad at eg hoppa i senga mi da eg kom på tilbake på hotellet. Ja, i en alder av 22, følte eg en glede så stor at den var verdt å oppføre seg som en 4åring for. Samtidig som et rush av glede raste gjennom meg de neste månedene, ble eg også veldig redd. Redd for at eg skulle føle meg aleine, og at Kjersti og Tonny sin tilstedeværelse i livet mitt skulle bli mindre. Det har den ikke blitt, og eg ville aldri i livet vært foruten den vakre, vidunderlige lille jenta eg får lov å være tante til. At eg er tante reisende Mac og ser dere sjeldent, tror eg bidrar til at eg verdsetter ekstremt de stundene eg får tilbringe med dere.

Vi har hatt mange fine stunder sammen. Vi har vært på ferie sammen, både til Mallorca, Malta, Kristiansand og på hytta vår. Noen av mine fineste minner i livet, har dere to skapt. Eg gleder meg til å se dere alle og klemme dere ihjel når eg kommer hjem for jul. Tusen takk for at dere er en del av min julekalender ♥

 

#søster #jul #advent #hannesjulekalender #julekalender #adventskalender #førjulstid #norge #england #hjerte #glede #lykke #minner #familie #kjærlighet #hverdag #hjertesmil #barndom #barndomsminner

4 kommentarer

10.12.2014 kl.06:40

Fine ord Hanne til fine personer <3

Hanne

10.12.2014 kl.13:17

Anonym: Takk for det, det var selvsagt at de var en av lukene mine <3

mams

10.12.2014 kl.14:09

Såg at kommentaren min kom som anonym, jeg var ikke så anonym ;-)

Gunhild

10.12.2014 kl.22:11

<3

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits