Skribenten papsipapp.Foto: Henta fra boka "Kompani Linge".

Her mottar bestefar medalje fra kong Haakon og kronprins Olav. Bildet er tatt i Skottland, på Glenmore Lodge i juli 1943. Max Manus ble dekorert under samme medaljeutdeling.


Ingen mann eg kjenner, som ikke har opplevd krigen selv, vet mer om andre verdenskrig enn min kjære pappa. Han har en enorm kunnskap om den lokale krigshistorien, og krigen generelt. Mange sier han burde skrive bok, eg er enig. Det er foreløpig ikke publisert en bok og eg venter enda på min invitasjon til en rød løper publiseringsfest, men det er publisert en liten artikkel i lokalavisa vår, og den er verdt å lese. Artikkelen finner du i linken under.

Kommandosoldatar frå Fjell - Operasjon "Charhampton"

 

#kristianfjell #kristiankfjell #andreverdenskrig #krig #artikkel #lokalavis #vestnytt #avis #krigshistorie #historie #skottland #medalje #dekorering #glenmorelodge #fjell #2verdenskrig #war #medal #maxmanus #kompanilinge #kommandosoldat #soldat #flekkefjord #charhampton #kampenomtungtvannet #vemork #rjukan #fortwilliam #nrk

Én kommentar

mams

25.01.2015 kl.09:20

Ja, historien om krigen kan han

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits