Tiny Sheep ♥

La meg bare starte med å si at det er usakelig upraktisk å ikke være i jobb. Da skjer dette; man finner søte apper i AppStore og laster ned en hel haug av skrot. Fra januar av hadde eg ikke fast jobb lengre, og hverdagen min ble plutselig fylt med alt for mye tid. Eg vet ikke hvordan eg skal bruke tiden min da 2014 har gått med til jobb, og igrunn ingenting annet. Når eg no har fått tid tilbake i livet mitt, vet eg ikke hvordan eg skal bruke den, eg vet ikke hvordan å leve, eller fungere i hverdagen. Eg gikk i pappa sine fotspor og ble bonde istedet. En noe mer digital utgave av han papsipapp vel å merke. Eg lasta meg ned en bondegård og starta med å kjøpe meg en jentesau og en guttesau. Eg kjøpte et love shack på gården min, og etter bare 3 timer hadde eg fått mitt første lam. Dette er jo et enormt fremskritt for landbruk. Som bondedatter er eg vant med at det å vente på lam tar en del flere timer.

Bondegården min såg ganske stusselig ut de første timene inn i spillet, men hey, Gud skapte ikke jorda på bare et par timer heller. Eg har no vært bonde i ca en uke, og stortrives i jobben min. Eg er superrask på å klippe ull, og med hele 3 oppgraderte shearing huts klipper eg 18 sauer på en gang. Selger hjemmelaga produkter som det synger etter i crafting workshop´en min. Titt og ofte får eg bestillinger fra trading post shop´en min også, ulla fyker veggimellom mens tebbybjørner og lekekatter sys. Iblant kan eg lage dyre pelskåper når Mr. Ulv har vært og besøkt bondegården for å skaffe seg litt snacks. Dum som han er tror han at han kan komme fra det med livet i behold. Eg skyter ulven med rifla eg har i tool storage boden min, selger ulveskinnet i butikken min, eller lager kåpe av han.

Sauene mine nyter late dager på grønne enger. Om de oppfører seg fint lønnes de med høystakker med blåbærsmak og baconsmak. Om de er ekstra sultne løper de som galninger for å rekke bort til høyet før de andre sauene har spist alt opp.

Saueverden er ganske lik på vår menneskelige verden. Mister man et barn, eller ikke lykkes i å få et, blir man trist i hjertet. Det ble disse to sauene her også etter 3 timer i love shack´en hvor de kom ut igjen uten resultat. Stort sett er det en 50-60% sjanse for at de går inn som en familie på to og kommer ut som en familie på tre.

Den første sauen med svart ull ankom gården min på dag to. Farget ull har fått en helt ny mening, når eg no kan kjøpe allerede fargede sauer i alle regnbuens farger. Teknologien no til dags er fantastisk, før i tida måtte man jo farge ulla i etterkant. Desverre har det seg slik at de fargede sauene betaler man for med krystaller, og det har eg ikke så mange igjen av per dags dato.

De første sauene som ankom gården min ble navngitt etter familiemedlemmer. Her koser Ashley og eg oss i skumringen mens vi titter på solnedgangen. Uansett hvor romantisk omgivelsene er, eller hvor mye energi vi får av å spise friskt grønt gress til alle døgnets tider, nekter vi altså å gå fra to til tre. Til sammen har vi tilbragt 21 timer i love shack´en uten resultat en eneste gang. Eg begynner snart å tro at dette er et hint og en link til min virkelige hverdag. Men etter bildet å bedømme er vi hvertfall fremdeles glade og har et bredt smil om munnen.Nattetiden på bondegården er koselig. Selv når det kommer stormer som innebærer både torden, lyn, snø og regn har vi det koselig. Med så mange gode ulldotter rundt seg kan man jo umulig bli redd av litt uvær. Heldigvis gjør stormen gresset fint og grønt igjen, men det fører ikke bare glede med seg, desverre produseres det enorme mengder av giftige sopper som sprer seg utover beitemarkene. Vanlig røde fluesopper gir energi og er bra for kroppen merkelig nok, men de blålilla blir de syke av. Alle vet jo at alt som er ulovlig og en smule farlig er mye mer spennende enn det som er lov. Har allerede brukt tusenvis av dollar på veterinær. Sauen Janne Sheepern Skaar var den verste, ho spiste giftig sopp bare 5minutter etter å ha blitt født.

Den lille landsbyen hvor man kan handle, oppgradere byggverk og delta i "Best in show" er ganske trivelig. Sauene mine har en tendes til å bli trukket i poeng grunnet de er for tynne, men de har alltid perfekt ull. Eg bader de ofte, sepsielt før de deltar i konkurranser, men vi kommer stort sett hjem med andreplass likevel. Men som de sier; det viktigste er ikke å vinne, men å delta.Eg fikk endelig nok penger til å oppgradere town hall´en min. Bestanden min nådde 50 sauer og eg hadde nok penger i lommeboka til å bygge på rådhuset mitt. Selv med de siste tilskuddene av den store familien, Sheepy Gonzales og Ed Sheepan, som hjalp meg å nå en bestand på 50 sauer, var skuffelsen stor da rådhuset stod ferdig. Eg trodde at eg no skulle kunne tjene krystaller på bestillingene mine, men oppgraderingen av rådhuset gjorde bare at eg må oppgradere butikken min også for å tjene annet enn dollar. Alle sauene mine og eg lever no i håpet om at en vakker dag gir "daily gifts" oss noen krystaller slik at livet på bondegården blir litt bedre.

 

#game #spill #tinysheep #app #gamecentre #sau #sheep #norway #england #familie #family #edsheeran #bondegård #farm #sheepfarm #loveshack #townhall

2 kommentarer

Mams

30.01.2015 kl.21:26

Det går fremover i bondeyrket :)

Hanne

31.01.2015 kl.20:45

Mams: Jessda, bestanden er på 54 dyr no, så et lite stykke igjen til pappa!

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits