Gift deg med meg, Aslag!

Når engelskmannen har forlatt landet til fordel for Oslo, ljomer det norske toner fra studio helt opp til den norske hovedstaden. Klokken er no 04:28 og her sitter eg enda. Gauler ivei sammen med Aslag Haugen og Hellbillies over Spotify. På dette tidspunkt har det seg slik at man skulle tro at alt de noen gang har gitt ut, var dedikert til meg. "Åfto e livet som ein skoddeheim. Vegen e langt frå bein, eg kan ´kji finne heim. Rota på rundt i eit narrespel, kjempa imot eit bel, lyg meg ifrå ein del. Når det e som aller svartast, når det bles med knappe vindkast, når eg går mot eit stup, ni eit djup. Då kjem eg te ein krasafaren steinbu. Eine veggen sigji ut..." gauler vi om kapp.

Eg er ein festglad mørkemann, eg har jaga eigen skugge, gått vill i mørke natt. Møte han var som en varm sommervind. Han er den finast eg veit, han er drivstoffet i meg, og gir meg grunn til å helde fram. Han er den som lokka smilet fram, det er med han eg helst vil leva, ja, han er den eg helst vil ha. Det e fint å væra to.

Dette er ene versjonen av min todelte hverdag. Men Hellbillies har mange fraser som kan brukes til å beskrive dagene mine. Aslag har vel hatt sin dose hjertesorg også for vi er begge enige om at dæ´æ stor forskjel på leik og alvor, og no var det litt for varmt for meg. Det går ein veg mellom fortid og framtid, ikkji heft deg med møl. Eg har ein sang som set tanken min fri. Livet er eit spel du må spela i, og det er opp til deg koss du tolka rolla di. Dæ´æ ´kji lett veta ko ´ru ska, når det kjem eit viktig valg. Du hausta slik du sår. Det e ein sang som plaga meg, om livet mitt ihop med deg. Eg trur det tek si tid før eg fær fred. Kor eg henta alt motet frå, kan ´kji eg forstå. Og kor tankad´n mine går, det æ ´re  ingen som forstår. Eg har liggji vakjin, grubla og tenkt heilt te klukka sju. Den som kunne på tide snu, slik at alt vart som før. Eg må finna kvar ein vri, satsa alt og slå meg fri. Eg kan ´kji gå, eg tåle ´kji sjå, i lage med deg so bi eg so grå. Men ein ting det ska ´ru veta, vær no so snill og høyr, hvis du går ifrå meg, vil eg tru eg døyr.

Tidligere har eg sagt eg skal gifte meg med Odd Nordstoga. Det skal eg enda, men frieriet mitt står åpent til Aslag også! Eg begynner å bli ganske god på å sjonglere flere familier i livet mitt, eg er sikker på at vi kan komme til en enighet her også. Annenhver helg, og en kveld i uka på hver eller noe sånt. Sannsynligheten for at han takker ja til et nettfrieri under disse betingelsene er vel heller liten, eg får leve i håpet mens eg skråler meg gjennom lange netter aleine her i London. Gift eller ei, Aslag og resten av Hellbillies beriker livet mitt når dager er vanskelige og eg lengter hjem til Norge for forståelse og uttrykkelse på norsk.

 


#spotify #england #norge #london #norway #aslaghaugen #hellbillies #eikrasafarensteinbu #denfinastegveit #musikk #music #oddnordstoga #duerden #leitaetterlykka

Én kommentar

mams

02.02.2015 kl.21:00

:-)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits