The Theory Of Everything.Foto: Google


Eg får ikke med meg spesielt mye om dagen, men eg har fått med meg at Eddie Redmayne, som eg for øvrig måtte google navnet på, har vunnet en Oscar for rollen som Stephen Hawking. En statuettverdig prestasjon etter min mening, uten å ha sett prestasjonene til konkurrentene hans. I teorien burde han fått en Oscar bare for å ligne på Mr. Hawking. Det er helt vilt hvor han ligner, og eg føler eg er på en sann reise gjennom Stephen Hawking sitt liv gjennom hele filmen. Filmen røsker og river i alle emosjonstråder i kroppen og eg satt i 2 timer med konstant klump i halsen og sprengte øyner for å holde tilbake hulking. Sidemannen min derimot, låg med vått tryne gjennom hele filmen.

Det er vanskelig å sette fingeren på eksakt hva som berører meg så ekstremt ved denne filmen, men i det siste har eg sett så mye urettferdighet på nært hold at det skal ikke så mye til før eg tar til tårer. Ikke det at dette ikke er noe å gråte av, for det er det absolutt, det er urettferdighet i høyeste grad, men eg gråter om eg mister et havregryn ut av frokostskåla mi om dagen. Eg har stor respekt for mennesker som Stephen Hawking, mennesker som blir fratatt livene sine bit for bit, men likevel utnytter og gjør verdi av hvert minste minutt man har her på jorda. Eg har alle mine kroppsdeler og organer i funksjon såvidt eg vet, bank i bordet, likevel greier eg ikke å stå opp og komme meg ut av senga hver dag. På en topp 10 liste over de mest tragiske menneskene eg vet om, troner eg selv. Eg er patetisk for eg greier ikke annet enn å synes synd på meg selv, mens livet mitt passerer rett foran trynet mitt. Dag for dag, uke for uke, år for år.

Eg skulle gjerne ha utretta viktige teorier og mirakler, men slik ble det ikke, og blir det heller ikke. Det er ganske ufint når du finner deg selv med et hav av muligheter rundt deg, og du ikke ønsker å gripe noen av de fordi du ikke kan se lengre enn til nesetippen din, og akkurat det øyeblikk du befinner deg i der og da. Fremtid er noe som ikke eksisterer lengre.

Siden livet mitt er en total krise om dagen har eg no bestemt meg for å leve i 60 åra og starte på University of Cambridge til høsten. Eg er hypokonder utav en annen dimensjon i disse dager, tror eg skal dø av hver minste lille ting som hender meg, så ja, eg skal finne the theory of everything, slik at eg vet hvor eg ender opp når eg forlater jorda. Personlig kunne eg tenke meg en villa på Mars, med sjokoladefontene i hagen. Stephen Hawking er såklart invitert til årlige poolpartys. 

Om du ikke allerede har sett filmen, anbefaler eg deg å gjøre det. Og for å være helt ærlig er det ikke mye mer enn arkitekturen som griper min interesse ved University of Cambridge for øyeblikket. Før eg tar fatt på studier vedrørende teorier om verdens eksistens og oppstandelse, bør eg vel strengt tatt ta fatt på min egen eksistens og oppstandelse først.

 

#thetheoryofeverything #kino #stephenhawking #film #eddieredmayne #oscar #teori #teorier #helse #cambridge #nuiversity #universityofcambridge #england #uk #london

7 kommentarer

Linn Hege Solås

05.03.2015 kl.00:04

Hei, kom over bloggen din og ville bare si at jeg likte den veldig godt :-) den var anderledes, men på en god måte.. kommer til å følge med fremover :-)

05.03.2015 kl.00:33

Studier blir spennende . Du skal bare se at det å kanalisere tanker og energi i den retning bringer mye positivt med seg. By the way .... Jeg er hobbylege selv om dagen. Kan farlige virus smitte via chat ??? Bigsiss

Hanne

05.03.2015 kl.03:32

Linn Hege Solås: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! :) Så hyggelig at du vil følge med fremover!

Gunhild: Haha. Guri, det håper eg ikke. Med så mange sjuke mennesker som eg har kontakt med, må eg legges i kuvøse straks!

Iselin Renée

05.03.2015 kl.08:14

En kjempe fin film :)

Mams

05.03.2015 kl.10:49

<3

Hanne

05.03.2015 kl.17:22

Iselin Renée: Har nesten lyst å se den igjen, bare to dager etter.

Mams: Hjerter tilbake på deg!

Stina- filmblogger

09.03.2015 kl.15:05

En flott film! :)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits