Ja, vi elsker dette landet, fra London.

17. mai ble i år feira utenfor Norge. London har blitt et hjem for meg no og det var faktisk ikke så merkelig å feire nasjonaldagen i London som eg hadde trodd det skulle bli. Såklart slår det ikke feiring i Norge, men med et lite knippe familie og med smeltende kroneis på tunga i Southwark Park, ble det så bra som London kunne tilbudt. Parken krydde av nordmenn og gebrokne engelskmenn og andre opprinnelser, som sammen utgjorde en flott 17. mai sjarm.

Følelsen av å grue seg til 17. mai feiring i utlandet var vel like stor som begeistrelsen, om ikke større. Redselen for å føle seg aleine og litt ensom på nasjonaldagen, selv med familie rundt. Hjemme kjenner man de fleste, selv om man skulle være så dristig å bevege seg innover til Bergen by, treffer man stort sett på kjentsfolk. Til min store forskrekkelse gjorde eg det her også. De fleste av barna eg er nanny for var å se i parken sammen med sine foreldre og familie. Til og med mamma og pappa møtte kjentsfolk, fra Sotra av alle steder. Familie hadde også tatt turen for en engelsk versjon av 17. mai, da en lyslugget student med navn Mari plutselig kom for å hilse på. Mari er min firmenning, men på tross av våre greiner på slektstreet som spriker langt fra hverandre, føltes man litt samlet med alle de tusener av mennesker som feira nasjonaldagen i London, vokst opp i samme tre eller ei.

Det å ha en kjæreste med 3 barn fra før har sine utfordringer, langt mer enn man er forberedt på. Det at man er fra to forskjellige land hjelper ikke på utfordringene, men det at man er forskjellig har sine fordeler også. Eg får vise frem hvilken fantastisk feiring 17. mai er til mennesker som ellers ikke ville tatt del i feiringen. Eg får være ekstra stolt på nasjonaldagen fordi eg viderefører noe, som etter min mening, er noe av det vakreste Norge har å by på, til og med utenfor Norges landegrenser.For noen av oss ble de tradisjonelle norske 17. mai lekene prøvd ut for første gang. Til engelskemmene av familien sin fordel var det ikke om å vinne, men å ha deltatt i alle grener. Man fikk utlevert et slags klippekort og når alle grener var gjennomført og krysset av, kunne man hente premien sin i premieboden. Det er vel ikke så veldig mange andre steder i verden at det å være flink til å hoppe langt og fort i en potetsekk, eller det å gå så fort som man kan på trepinner, kommer veldig godt med. Likevel er dette grener vi nordmenn utfører med stolthet på lik linje med OL deltagelse, helt fra vi kan gå på beina. Det er noe med 17. mai som får meg til å ville lukke øynene og bli liten igjen, men uansett hvor hardt eg kniper igjen øynene, krymper eg desverre svært lite. Det er noe nostalgisk over det hele og gang på gang minner det meg på hvor mye eg hater å bli voksen. Om det var mulig å reise i tid, må det være 17. mai feiringer fra eg var et lite barn selv, eg ville dratt tilbake til.

 

#17mai #syttendemai #london #norwegian #norge #noreg #norway #norwayday #nasjonaldag #nationalday #norwegianconstitutionday #hurra #hurrafor17mai #feiring #celebration #family #familie

4 kommentarer

Gina angelica

21.05.2015 kl.16:49

Så utrolig koselig! Kunne gjerne tenkt meg å feire i London det må være en opplevelse! Ha en super dag videre, ta gjerne en titt innom bloggen min<3

Hanne

21.05.2015 kl.16:51

Gina angelica: Takk for det! Ja, det var noe spesielt, men absolutt verdt å få med seg. Ha en fin dag videre du også!

mams

21.05.2015 kl.21:32

En fin 17. mai feiring som frister til gjentakelse, og en fin reportasje du har laget Hanne :-)

Hanne

22.05.2015 kl.00:37

mams: Velkommen skal du være! :)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. No om dagen er eg ofte å se med 5 forskjellige barnevogner med søtnoser i, eller med en kjøkkensleiv i hånda. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits