God jul, oldemor.

Kjære oldemor, god jul. Eg tror alle i himmelen tar julevasken sin i siste liten for her nede på jord regner det trollkjerringer. Mamma rydder og vasker også, pappa er i fjøsen tror eg og eg sitter og ser på Tre nøtter til Askepott. Eg har så vidt sovet i natt, var enda våken da klokken var kvart over 5 idag tidlig. Marte har heller ikke sovet på flere dager, ho er så spent på gavene og gledet seg sånn til julaften. Eg skulle ønske min grunn for ikke å sove var like gledelig.

Øynene dupper, men da kjenningsmelodien til Askepott begynte å spille, løp eg fra senga og inn i stua. Trond Ingolf er her, det er en plysjelefant fra Ikea. Ellie ligger på fanget mitt og Bernt Tallulah tar julevasken ifra den andre sofaen. Mamma har nå satt seg ned med meg og vi drømmer om hoffball og prinsessekjoler begge to mens vi venter på at Askepott skal komme inn slottsporten og ta prinsen med storm. Med andre ord er alt som normalt, julaften har starta på samme måte som den har gjort i alle år og det ser ut slik som dette.I år skal vi tilbringe julekvelden hos Kjersti og Tonny, det blir første julen deres i nytt hus. Sanna syntes det var rart at man tar trær inn i stuen og pynter de, men ho likte det godt og syns det ble veldig vakkert når det var ferdigpynta. Gunhild, Arild, Kristian og Marte skal feire sammen med brødrene til Arild. De blir en stor flokk som samles i år. Mormor og onkel Olav skal feire hjemme og får besøk av onkel Ove, tante Reidun og Helge. Det blir mange julefeiringer ikveld som er annerledes enn det vi har vært vant med. For min del blir det den første julen etter at Ashley og eg kom ilag at vi ikke er sammen på julekvelden. Han er i Lake District i England og skal feire jul sammen med guttaboys og familien sin. Selvom han bare har vært her to år, er det rart at han no ikke sitter ved siden av meg og ikke skjønner bæret av Knut Risan's sjarm. Det måtte bli slik i år. Familiekomplikasjoner vet du alt om. Eg vet egentlig ikke helt hva eg skal tenke om hvordan jula ble i år, men eg har holdt meg opptatt alle dager frem til idag og har mer eller mindre sluppet å tenke på det. Har baket julekaker med både mormor og bestemor, hatt et lite julesalg, julehandel med mormor og ellers besøkt mye familie. Det har hvertfall sålangt holdt noenlunde balanse i en ellers trist og emosjonell tid.

I år gjør eg som Askepott, eg ønsker meg en klase nøtter. Det første ønske vil eg bruke på fred i verden. Det andre på å få alle eg er glad i ned fra himmelen og tilbake her med meg. Det hadde vært så fint å se deg igjen, og alle andre som eg savner så fælt, om det så bare hadde vært for denne ene julekvelden. Den tredje nøtten og mitt siste ønske, hadde eg brukt på å gjøre oss udødelige. På den måten hadde eg aldri mer måtte være urolig for å miste noen eg er glad i.

Eg skal leve i håpet og ta vare på det som faller ned på nesen min fremover, men inntil eg har fått tak i den magiske nøtteklasen min og kan oppfylle mine drømmer, vil eg ønske deg en gledelig jul, oldemor. Eg ville bare oppdatere deg på hvordan vi har det idag og eg håper du selv tar en konjakkskål med både bestefar, oldefar og ellers andre kjente i himmelriket. Til vi sees igjen, juleklemmer og god jul fra meg til dere. Hjerte.

3 kommentarer

mamsi

24.12.2015 kl.15:21

<3

Gunhild

25.12.2015 kl.04:23

Fin julehilsen 💜 til verdens søteste Oldemor

Hanne

25.01.2016 kl.18:32

mamsi & Gunhild: Hjerter på dere!

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. Eg har andre smykker også og de lager eg selv under navnet SMED. No om dagen er eg ofte å se med forskjellige barnevogner med søtnoser i også. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits