Mamma, eg tar deg igjen.

I januar fylte min kjære mamma 60 år. Mamma ble ikke gammel, det var det eg som ble, merkelig nok. Det at mamma ble 60 fikk meg til å skjønne litt matte igjen, da må eg være veldig nærme 30, og det er eg. Kjenner panikken tar meg i skrivende stund også. Eg blir 27 i år. Egentlig skulle eg ønske at eg kunne skylde på at eg lider av dyscalculia, matematisk dysleksi, men dette er desverre aldri påvist. Man kan også ha mattefobi, dette er påvist, men desverre ikke på meg. Uansett grunn, fikk eg en smule angst da eg skjønte hvor gammel eg ble på mammas bursdag. For mamma derimot, fikk det motsatt effekt. Eg tenkte at, herrefred for en sprek mamma eg har, en mamma som er 60 og så og si rynkefri. Det er ikke bare i skinnet at mamma er ung, ho er ung til sinns og fantastisk flott på alle måter. En ekte superhelt i hverdagen er ho, ho kan faktisk redde meg fra alt. Mamma er min egen blomsterhage som blomstrer rundt meg hver eneste dag, vinter som sommer. Når blomstene er i ferd med å visne, sår ho bare flere frø. Og den vakreste blomsten av de alle, er henne selv.

I Norge har vi et rart, men veldig fint uttrykk. Vi sier glad i deg og elsker deg. Pessimist som eg er burde eg vel strengt tatt ikke like at man gjør forskjell på folk, men akkurat denne rangeringen av folk kan eg akseptere. Til engelskmannen har eg forklart at man kun sier "eg elsker deg" til partneren sin stort sett, men at dette kan strekke seg til barn og nær familie. Med mindre man er 14, da elsker man alt og alle, på tvers av alt og alle. I England sier man bare "I love you" og for min del blir det helt feil. For eg elsker ikke alle eg er glad i og om man ser på uttrykket som "glad i deg", da elsker man jo ingen heller. I teorien passer vel England meg veldig bra sånn sett da skiltet i panna mi, hvor det står "ikke i stand til å elske", er helt nedrusta etter å ha hengt der i altfor mange år.

Men mamma, eg har enda litt tenåring i meg, for eg elsker deg like mye idag som da eg var 14.

Én kommentar

mamsi

22.02.2016 kl.15:19

<3 <3 og du er ikke gammel :-)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

26, Utlandet

Nordmann som vandrer rundt i Londons gater. Brite på ubestemt tid. Teen har ikke gått til hode på meg enda, og Heinz sine hvite bønner i tomatsaus forblir uåpnet på boks. Fotografiapparatet er mitt smykke. Eg har andre smykker også og de lager eg selv under navnet SMED. No om dagen er eg ofte å se med forskjellige barnevogner med søtnoser i også. Hovedsaklig bruker eg mine egne foto/video/tekster, om ikke annet er nevnt. Det betyr klask klask på stumpen og fy fy om innhold brukes uten samtykke.

bloglovin
bloglovin

bloglovin

Vimeo

Kategorier

Arkiv

hits